Du måste logga in
Logga in eller skapa konto
×
Säljes/Finnes - Jönköping,

Vackert islandssto född 2005

38 000 kr

Vackert mörkt fuxsto med bläs, född 2005, 5 gångarter, ca 130-135 i mankhöjd, hårfager, svenskfödd - har pass i SIF SE2005224800. Kirkjubaestam.

Fått 2 stoföl (fuxar med bläs/stjärn) hos uppfödaren 2016+2017 varav fölet född 2017 köptes ihop med Elding av mig hösten 2017. Fölen är dock ej registrerade i SIF. Bilder finns om man vill se. 

Elding har levt hos uppfödaren hela sitt liv innan hon kom till mig, hon ska vara grundinriden vid 4 år enligt uppfödaren men här hos mig har hon bara fått vara mamma än så länge. Tanken var att börja om med Elding i vår men pga en skada jag fick tidigare under året så har jag fått inse att det blir för mycket risker med en ofärdig häst, därav hon säljs.

Elding är en snäll och vänlig dam samtidigt som hon är en känslig och bestämd individ. Hon behöver en människa med tid och tålamod då man får räkna med att börja om från början vad gäller ridningen annars skulle hon lämpa sig alldeles utmärkt att gå enbart som avelssto. 
Numera går det oftast smidigt att ta henne i hagen, hon kommer oftast fram själv men hon kan vara svårfångad, speciellt för andra då hon inte är van att hanteras av olika människor.

Hon är van att gå på lösdrift, vilket hon gjort hela sitt liv men hon har stått på box en period hos mig vilket också har gått bra men hon blir uppstressad om hon är ensam häst i stallet.
Fungerar bra med hovslagaren och är barfota nu, har alltid varit barfota.

Regelbundet verkade hovar, avmaskad i vår, vaccinerad, försäkrad.

ej haft fång och ej eksemhäst.

Skicka gärna mail som första kontakt då jag jobbar olika tider och inte alltid finns tillgänglig på mobilen, berätta lite om er och vad ni kan erbjuda Elding. Jag är mycket mån om vem hon hamnar hos. Fler bilder och mer info skickas såklart, har inga filmer i dagsläget.

 

thumbnail
Om säljaren

Sandra Stavåker

Verifierad med bankID

Medlem sedan: 2018

Anmäl annons

Hippsons tips till lyckad affär

Betala aldrig i förskott och var vaksam om erbjudandet låter för bra för att vara sant.

Senaste annonserna i galleriet

1 av 3 sidor