Du måste logga in
Logga in eller skapa konto
×
Säljes/Finnes - Västra Götaland,

Polismyndigheten söker utbildningsansvarig/beridare till polisrytteriet

1 kr

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Operativa enheten
Den regionala operativa enheten arbetar med olika polisoperativa specialfunktioner. På Operativa enheten är polisrytteriet organiserat. Polisrytteriet i region Väst utgår från Göteborg men har hela regionen som arbetsyta. Polisrytteriet består av en grupp med polisryttare och en grupp med hästskötare samt cirka 18 hästar.

Vi söker nu en utbildningsansvarig/beridare till polisrytteriet i Göteborg.

Arbetsbeskrivning

I funktionen som utbildningsansvarig blir dina arbetsuppgifter att utbilda både polisrytteriets medarbetare och polisrytteriets hästar i enlighet med utbildningsskalan.

Du kommer att ha lektioner i både miljöträning, hoppning och dressyr med speciell tonvikt på gedigen grundutbildning, t o m rörelser i LA, för att bygga upp säkra och trygga ekipage i polisens operativa verksamhet.

Du ska medverka vid anskaffning av för ändamålet lämpliga hästar och även utbilda dem tillsammans med medarbetarna på polisrytteriet. Detta innebär att du kommer att rida hästar av olika ålder, typ och temperament. I ditt uppdrag som utbildningsansvarig ingår även att skapa individuella utbildningsplaner.

Resor i tjänsten kan förekomma och du ska vara behjälplig vid exempelvis veterinärbesök och dylikt. Du ska även vara beredd att i hjälpa till med vanligt förekommande stallsysslor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

Har flerårig erfarenhet av undervisning på olika nivåer och kunskap om pedagogiska metoder Har goda ridkunskaper och stor erfarenhet av att utbilda hästar Har tidigare erfarenhet av arbete med utbildning och hästhållning på exempelvis ridskola alternativt annan verksamhet som Polismyndigheten bedömer som relevant

Meriterande

Godkänt yrkesprov för Svensk Ridlärare SRL I-III, hippologexamen alternativt tränarutbildning som Polismyndigheten bedömer som relevant

Personliga egenskaper 
Som person är du strukturerad, engagerad, trygg och positiv. Du har en ödmjuk inställning, brinner för att undervisa och du bör trivas med att arbeta i en flexibel organisation och tycka om att hjälpas åt för att få verksamheten att fungera på bästa sätt.

Du har en god pedagogisk förmåga och du kan både agera och kommunicera så att elever med olika kunskapsbakgrund kan tillgodogöra sig dina instruktioner. Arbetet ställer också krav på att du kan skapa gynnsamma utbildningsmiljöer där du får dem du arbetar med att känna glädje och möjlighet att utvecklas efter sina egna förutsättningar.

Du har en attityd som sätter hästens välbefinnande i centrum och du löser dina arbetsuppgifter på ett sätt som är säkert för såväl häst som människa. 

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Information om tjänsten: Evelyn Langvik, sektionschef
Information om anställningsprocessen: Madeleine Ejenstam, HR-konsult

Båda nås via polisens växel 114 14

Fackliga företrädare

Arbetstagarorganisationer: SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S

Samtliga nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställning: Allmän visstidsanställning på ett år som handläggare med funktion som beridare. Tjänsteställe: Göteborg Arbetstid: Periodplanering tillämpas. Kväll- och helgarbete kan förekomma vid behov men det är till största del dagtid måndag-fredag

Eventuell anställningsintervju kommer att efterföljas av referenser, ridprov och provlektion.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Hur du ansöker
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet.

Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till oss i din begäran för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 16 december!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

(https://recruit.visma.com/Public/Login/Applicant.aspx?ReturnUrl=%252fApplicant%252fApply.aspx%253fguidAssignment%253d92823e9b-a6dd-44a1-a0f4-84e0f34b66ed%2526frameablegui%253d)

 

thumbnail
Om säljaren

Polismyndigheten Väst

Medlem sedan: 2018

Anmäl annons

Hippsons tips till lyckad affär

Betala aldrig i förskott och var vaksam om erbjudandet låter för bra för att vara sant.

Senaste annonserna i galleriet

1 av 3 sidor