Femåringar till salu med proffsiga salufilmer


Silver Magic Star och Donnie Darko V är till salu. (Foto: Pax Engström Nyström)

När man ska sälja hästar är det viktigt att hitta matchningen med rätt ryttare. Anna Florin och Anna Skowron letar just nu efter nya ägare till två unga talanger. För att få spridning på sina annonser har de fått hjälp med att göra ordentliga salufilmer.

Text: Annelie Eriksson

– Det är en tuff marknad med hårt konkurrens just nu. Vi vill visa våra unga hästar från sina bästa sidor. Om man har bra videor tror jag att man kan nå ut till fler köpare, säger Anna Skowron när Hippson Market ringer upp. 
Silver Magic Star och Donnie Darko V är båda väldigt ambitiösa hästar. Anna beskriver Silver som en allround häst och hon tror att fälttävlan kan vara en gren som passar honom väldigt bra. Donnie är en hopptalang som står under utbildning hos Sofie Burman och har under hösten startat sina första tävlingar, då med felfritt resultat.
– Båda är fem år och otroligt trevliga individer. De är snälla med allt, älskar att bli ompysslade och har inga problem med att ridas ut ensamma eller att stå inne i stallet själva. 

Spridning i sociala medier
Genom att ta hjälp av fotografen Pax Engström Nyström har deras annonser blivit visade många gånger och de har fått mycket beröm om upplägget med filmning och vad som faktiskt visas i filmen. På deras sociala medier, så som Facebook och Instagram har filmerna delats friskt. 
– Får vi 500 personer som tittar på hästarna för att det är en bra flm och kanske 10 är intresserade av köp, då har vi lyckats. Det viktigaste är att nå ut. Om man gör något annorlunda och speciellt så når man den stora massan och får spridning, avslutar Anna. 

Till hästarnas annonser med filmerna