Linneas ärliga annonsfilm gick hem

En av alla annonser på Hippson Market vi fastnade för lite extra var på Linnea Ranjes hopphäst Fly Rutger. Texten i annonsen är väldigt ärlig och detta kompletteras med en välproducerad film som visar ”Fly´s” olika sidor. Vi ringde upp Linnea för att få reda på lite mer om hennes häst.

Text: Cajsa Ekström

När vi får tag på Linnea är hon i stallet och gör Fly Rutger i ordning för avfärd. Han har nämligen sålts till den satsande hoppryttaren Elin Koppfeldt, som är Filip Ågren (guldmedaljör vid lagtävlingen i ungdoms-OS 2014) flickvän.
– Visst är det ledsamt att behöva sälja Fly, han är en fantastisk häst. Men jag har tänkt på att sälja honom i över två år nu och jag kunde verkligen inte drömma om att hitta en bättre köpare åt honom. Han kommer att få det så bra.

Oj, redan såld! Det gick fort.
– Ja, det är en vecka sedan jag publicerade annonsen på Hippson Market och nu är han såld. Riktigt roligt!

Varför säljer du honom?
–  Jag är 27 år och vill ta mig till nästa nivå i min yrkeskarriär. Jag jobbar som fotograf och nästa steg för mig är att flytta till Stockholm. För att kunna göra det helhjärtat blev beslutet att sälja Fly nödvändigt. Men det är ju självklart tvådelat och mitt hjärta går sönder. Men jag vet att det är helt rätt beslut. Allt har sin tid.

Filmen i din annons är väldigt välproducerad och ärlig. Hur tänkte du när du gjorde filmen?
– Fly är en häst som inte har något att dölja och då tänkte jag att det är lika bra att visa alla hans sidor. För han är fantastisk ärlig häst som alltid ställer upp för sin ryttare, även när man klantar till det. I och med mitt yrke tycker jag det är roligt att jobba med film och produktion så då föll det sig naturligt att göra en snygg film. Men jag tycker att folk rent generellt borde vara mer ärliga i sina annonser. Hästens alla sidor kommer ju komma fram någon gång och jag tror att man som säljare vinner på det i längden.

I filmen ser det ut som om han är enögd, stämmer det?
– Ja, han har bara ett öga. När han var fem år fick han i ett sågspån i ögat vilket ledde till en infektion. Då hade de dåvarande ägarna valet att behandla och inte tävla eller operera bort ögat. De valde det sistnämnda och han är som vilken annan häst som helst att rida. Jag gör allt på vänster sida utan problem. Sen har han utvecklat sina andra sinnen mer. Om jag till exempel gör ett ljud med munnen så kommer han även om han inte ser mig. Och han är van med att bara ha ett öga så för honom har det aldrig varit några problem.

Vad tycker du om Hippson Market?
– Det är en väldigt fin sajt! Och kul med en ny modern utmanare till de sajter som finns idag. Jag la upp annonsen via datorn och det var väldigt enkelt. Det är absolut en sajt jag kommer använda igen! Nu när Fly är såld har jag lite hästsaker som ska säljas, bland annat en Butet sadel.

Kan du berätta något mer om Fly?
– Han har faktiskt tidigare varit med på Hippson och då som ”världens mysigaste häst”. Jag skickade in ett klipp när jag försöker mocka hans box samtidigt som han är inne, vilket inte är det enklaste. Han vill helst bara mysa! Så ja, han är en väldigt personlig häst som alltid kommer ha en stor plats i mitt hjärta.

En del av Linneas försäljningsannons på Hippson Market:

Se Fly Rutgers hela försäljningsfilm 
HippsonTV: Läsarfilm - Är han Sveriges keligaste häst?