Ridskolan letar efter shettisar: ”Jag bevakar annonserna”


Ridskolechefen Nina letar efter två shetlandsponnyer för eleverna att lära av.

Järfälla ryttarförening behöver ytterligare hästar i verksamheten, denna gång satsar man på de yngsta eleverna och hela ridskolan sluter upp i arbetet och jakten på två shettisar som vill bli ompysslade.

Text: Annelie Eriksson
Foto: Privat


På mindre än två veckor har man samlat ihop tillräckligt med pengar för en shetlandsponny. Nu är jakten i gång för att finna den, samtidigt som man samlar pengar till ponny nummer två. Projektet har blivit väl mottaget av eleverna på ridskolan där alla slutit upp.
– Vi vill ge fler barn och även yngre barn möjlighet att vara med hästar och lära sig genom hästis och liknande, berättar ridskolechefen Nina Latumaa, som tidigare sålt hästar via Hippson Market.

Söker två snälla ponnyer
På ridskolan utanför Stockholm kommer ponnyerna få bo i ponnystallet med stora boxar och vistas tillsammans med kompisar i härliga hagar dagtid. Men för dem är det som sagt inte ridning som står i fokus.
– Jag har 300 barn i kö. Jag har inte plats för dem på ridlektionerna, men kan barn lära sig att vara i stallet och få se hur man beter sig runt hästar är det ett steg på vägen i deras intresse.
Under söndagen ringde Nina på en annons, men har inte fått kontakt ännu. Dock har hon inte gett upp utan letar vidare.
–  De behöver vara snälla och tycka om att bli ompysslade av barn. De behöver också vara inridna så att de mindre barnen kan få skritta och visst vore det kul om en kan vara inkörd.
Just vikten av att ponnyerna trivs med människor och barn kring sig är viktig för ridskolechefen.
– De måste vara intresserade av att bli omhändertagna av barn. Det finns hästar som tål det, men det finns även de som vill vara ifred. Vi vill se att de tycker det är roligt, förklarar hon.

Har du en häst eller ponny till salu? Lägg upp din annons här på Hippson Market.