Nina sålde snabbt två ponnyer

Text: Cajsa Ekström

Hippsons nya köp/sälj sajt har varit igång i cirka tre veckor där finns det redan över 900 annonser. En som annonserade ut två ponnyer var ridläraren Nina Latumaa och efter två veckor var båda två sålda. Vi ringde upp Nina för att få reda på vad hon tycker om sajten och hur försäljningen gått.

Hej Nina! Grattis till försäljningen! Berätta lite om ponnyerna du sålt?
– Tack! Ja, det är riktigt roligt. Det var en C-ponny och en D-ponny som inte passade in i vår ridskoleverksamhet. Båda ponnyerna låg i en prisklass mellan 30.000 – 40.000 kronor så det var två helt vanliga, väldigt trevliga ponnyer.

Hur länge har du annonserat att de är till salu?
– I cirka två veckor tror jag, så det gick fort!

Vad tycker du om Hippson Market?
– Jag måste säga att jag blev imponerad, sajten är skitsnygg! Jag la upp annonserna via mobilen eftersom det var där jag hade bilderna och det var väldigt enkelt. Jag är inte teknisk så ni har verkligen lyckats med användarvänligheten.

Vad tycker du fördelen med sajten är?
– Jag tror det är helhetsgreppet som finns. Att Hippson Market inte bara är själva köp- och säljsajten utan även finns på facebook och instagram. Att sälja häst idag är lite som ett lotteri och det gäller att synas. Där är era sociala medier ovärderliga! Och att man som jag som säljer helt vanliga hästar även kan få synas där. En dag dök bara min ena ponny upp i ert instagramflöde vilket är fantastisk reklam för en helt vanlig person som vill sälja sin häst/ponny. Det är jättekul att ni väljer ut och tipsar om så olika hästar och inte bara de dyraste och flashigaste! 

Innan sajten lanserades, vilka kanaler använde du då?
– Det finns flera olika köp- och säljgrupper på facebook men där försvinner annonserna så snabbt. Då ska man ha tur att någon ser ens annons precis när man publicerat den, annars försvinner den i mängden. Och har man själv hittat en annons som verkar intressant men inte har tid att kontakta säljaren just då är den nästan omöjlig att hitta den igen. Jag gillar att det på er sajt finns många olika kriterier så man kan avgränsa sin sökning.

Finns det något du skulle vilja förbättra?
– Jag skulle vilja att det var mer fart på utrustningen och att folk förstår hur enkelt det är att skapa en annons och söka efter en specifik häst eller produkt. Där tror jag att det finns en hel del att göra!

  
Foto: Privat