Du måste logga in
Logga in eller skapa konto
×
Säljes/Finnes - Kalmar,

[APRILSKÄMT!] Unikt tillfälle: Köp ”Oppfinnar-Jockes” ombyggda hästtransport!

Kontakta säljaren för pris

UPPDATERAD 22.53: Som många av er läsare redan har räknat ut var den innovativa hästtransporten Hippson Markets aprilskämt. Men visst blev man rätt sugen på en sådan? April, april från oss på redaktionen!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Just nu finns tillfälle att ta över en alldeles unik hästtransport. Den säljs av dödsboet till den småländska hästkarlen och entreprenören Joakim (i folkmun kallad "Oppfinnar-Jocke") Johansson och finns bara i ett exemplar.

När Joakim köpte sin ardennerhäst 2002, för att köra med i skogen, behövde han en hästtrailer för att transportera valacken till avlägsna hyggen. Dock irriterade han sig på att vissa funktioner saknades – så han har byggt till dessa efter hand. Grunden är en Boj årsmodell 1999 och den är verkligen pedantskött. Dock saknar den sadelkammare och andra ”krusiduller” (Jockes egna ord).

Funktionalitet:

När du backar ett ”vanligt” släp måste du ratta åt motsatt håll jämfört med om du backar och svänger med enbart bilen. Tack vare ett inbyggt gyroskop backar denna hästtransport i bilens riktning. Du behöver alltså inte ”tänka om”.

Temperatur och luftfuktighet i i släpet regleras automatiskt, din häst kommer därmed alltid fram sval och torr (och på vintern lagom varm). Skulle den svettas extremt ymnigt finns en inbyggd och tystgående fläkt som torkar hårremmen.

Baktill på släpet finns en diodskärm monterad. Via en panel i bilen kan tre olika budskap meddelas de bakomliggande medtrafikanterna:
– Grön knapp: Min häst gillar din körstil
– Gul knapp: Hörru – håll avståndet
– Röd knapp: Nä nu j-vlar… SLÄPP GASEN!

Det finns en högtalare inuti släpet som du kopplar till en mikrofon i bilen. Via den kan du prata lugnade med din häst. Eftersom det är lätt att ”varva i gång” i trafiken sänker dock audiosystemet rösten med två oktaver. Så hästen behöver aldrig uppfatta eventuell panik.

Tyvärr gick Jocke bort i höstas och då hans hustru Kajsa inte är intresserad av hästar alls måste släpet säljas. Kontakta mig (sonen Alexander) för mer info och video!

thumbnail
Om säljaren

Alexander Johansson

Medlem sedan: 2020

Anmäl annons

Hippsons tips till lyckad affär

Betala aldrig i förskott och var vaksam om erbjudandet låter för bra för att vara sant.

Erbjudanden från partners

Senaste annonserna i galleriet

1 av 2 sidor